Situationen i Thailand

Thailands båda flygplatser är ockuperade av PAD- anhängare. Ändå väljer större delen av svenska folket att inte avboka sin resa dit under vintern. Inga plan kan starta eller landa på de båda flygplatserna och nu har man valt att använda sig av en militärflygplats.
 De som är medlemmar i PAD tycker illa om Thailands regering och premiärministern Smochai Wongsawat och uttrycker sin missnöjdhet genom att  ockupera flygplatserna. I tisdags fick demostranterna igenom sin vilja, Thailands regering avgår. En domstol tvingade landets ledare och hans regering att sluta. Men troligen så kommer inte problemen i Thailand sluta här, en medlem i PPP paritet hävdar att de ska bilda ett nytt parti, med  ett annat namn. Detta kommer inte PAD att acceptera, och risken finns att ännu en demostration utbryter.
Jag tror att demostrationerna i Thailand har blivit en extra stor nyhet i  just Sverige eftersom så pass många svenskar åker till Thailand varje år, och även för att vi har "ett speciellt band" till Thailand, med tanke på tsunamin som drabbade tusentals svenskar.

Längre inlägg blir det nästa gång...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0