Åsikter om bloggandet...

Nu har vi bloggat en hel termin... Bloggandet har både för och nackdelar. Eftersom jag själv tycker mer om att skriva, än att vara muntlig har bloggen varit en fördel för mig. Jag har enkelt kunna uttrycka mina egna åsikter.
Ofta när man skriver ett arbete ska det vara runt 5 till 10 sidor, och ens egna åsikter kanske inte alltid kommer fram. Men när man bloggar kan man skriver man ungefär en halv sida, och samtidigt får man fram sina åsikter, det mesta man skriver i en blogg är ju egna åsikter. Detta har ju varit en fördel för mig, men jag vet att många inte gillat att blogga, eftersom det har svårt att uttrycka sina åsikter. Men samtidigt så är det en stor del av samhällsämnet, att kunna uttrycka sina egna åsikter, och kunna göra det på ett bra sätt.
Många har varit kritiska mot bloggandet, eftersom de tycker att det är ett dåligt inlärningsätt, vilket jag delvis kan hålla med om. Det kan vara svårt för läraren att hålla koll på alla bloggar, och ge positiv och negativ kritik. Vissa kanske tillochmed struntar i att blogga. Men iofs är detta elvens egna ansvar, vill man ha ett bra betyg måste man ta sitt ansvar.
För att blogga måste man ha ett ämne att blogga om, helst ett aktuellt. Därför måste man söka upp ett ämne på olika internet sidor, eller tidningar. Detta har gjort att vi elever följt nyheterna, och olika viktiga händelser.
Det var allt jag hade att säga om just detta ämne...

God jul alla! (speciellt till dig Stefan)

Arbetslösheten ökar, ökar och ökar...

Just nu ser det mörkt ut för Sverige, gällande ekonmin. Arbetlösheten ökar, och öka kommer den att fortsätta att göra. Under 2009, och 2010 kommer arbetslösheten att öka ännu mer, men under 2011 kommer det att ske en förändring. Främst är det vi unga som kommer att drabbas av arbetslösheten, det finns helt enkelt ingen sysselsättning för oss. Och om man kommer att lösa detta problem är jag osäker på. Arbetslösheten ökar, och ökar, men vad gör regeringen åt detta? Ingenting, vad jag har märkt iallafall. Det blir bara sämre och sämre. Jag förstår personer som gett upp helt, som inte orkar kämpa längre. Det måste fruktansvärt frustrerande för dem att bara gå hemma, och vänta på något ska dyka upp. Kanske får de jobba med något som de inte alls är intressarade av. Det kanske får flytta från familj och vänner till en annan stad där det finns lediga jobb, så här borde det inte vara. Man bygger ju upp ett liv i sin hemstad, sen är man tvungen att ge upp allt för ett jobb. Visst, arbetet är en del av livet, men det borde inte vara den största delen av livet för en person som inte vill det, det tycker inte jag iallafall. Man borde inte vara tvungen att flytta ifrån sin hemstad för ett jobb, helt enkelt.
I ett land som Sverige borde alla ha ett jobb, eftersom vårt land anses vara så tryggt. Detta kanske är att överdriva, men detta skrämmer faktiskt mig. Jag har alltid känt att man känner sig så himla trygg i Sverige, men under senaste tiden, så har faktiskt min åsikt förändrats.

Sen jag fyllt 18 år så har mina föräldrar gett mig lite mer ansvar eftersom de tycker att jag borde kunna ta ansvar över mig själv nu när jag är 18 år. Jag håller med de, klart att det borde vara så. Men det är så mycket svårare än vad jag trott, och jag har insett att ansvar är inte kul. Att betala räkningar, städa rummet, hjälpa till med olika uppgifter där hemma, det är inte kul alls. Men det är väl så det är att vara vuxen...

Situationen i Thailand

Thailands båda flygplatser är ockuperade av PAD- anhängare. Ändå väljer större delen av svenska folket att inte avboka sin resa dit under vintern. Inga plan kan starta eller landa på de båda flygplatserna och nu har man valt att använda sig av en militärflygplats.
 De som är medlemmar i PAD tycker illa om Thailands regering och premiärministern Smochai Wongsawat och uttrycker sin missnöjdhet genom att  ockupera flygplatserna. I tisdags fick demostranterna igenom sin vilja, Thailands regering avgår. En domstol tvingade landets ledare och hans regering att sluta. Men troligen så kommer inte problemen i Thailand sluta här, en medlem i PPP paritet hävdar att de ska bilda ett nytt parti, med  ett annat namn. Detta kommer inte PAD att acceptera, och risken finns att ännu en demostration utbryter.
Jag tror att demostrationerna i Thailand har blivit en extra stor nyhet i  just Sverige eftersom så pass många svenskar åker till Thailand varje år, och även för att vi har "ett speciellt band" till Thailand, med tanke på tsunamin som drabbade tusentals svenskar.

Längre inlägg blir det nästa gång...

RSS 2.0