Katastrof på Klostergården!

Igår eftermiddag när jag nyss kommit hem från skolan ringer Frida mig. Hon är utanför mitt hus och berätta om "katastrofen" som nyss skett. Jag går ut utanför mitt hus och ser vad som inträffat. Polisen är på plats, folk står, nyfikna står och tittar på vad som händer. På en gräsmatta står fyra hästar innanför en polisavspärrning. Jag och Frida fick hjälpa till med att stå runt denna polisavpärrning, dels för att hålla i avspärrningen för att det blåste så mycket så vi ville förhindra att den skulle blåsa iväg och dels för att hästarna inte skulle försöka rymma.
Polisen ringde flera samtal och fick tillsist tag på ägarna till hästarna. Efter ett bra tag var äntligen ägarna på plats och försökte fånga in dessa hästar, och jag tyckte själ att de inte gjorde detta på ett bra sätt, de släng lazo runt hästarnas hals som både skrek, stegrade och försökte springa där ifrån. Ägarna hade bara med sig två grimmor till hästarna,  när det som sagt fanns fyra hästar. Ägarna vill gå iväg med endast två hästar "kopplade", och låta de andra två följa efter. Men polisen vill inte gå med på denna idé så de ringde Lund ryttarförening som kom med fler grimmor. Alla hästar lyckades till slut bli kopplade, och hästarna kom tillbaka till sin rätta plats.

Efterlyst

I veckan började programmet efterlyst, de flesta vet nog vad efterlyst är och vad det handlar om. Jag tycker själv att detta programmet är intressant och det är verkligen bra att det finns. Om de här programmet löser ett brott, så jag tycker jag det är värt att det finns, men nu vet jag att det löser flera brott.
I onsdags (då det första programmet visades) togs det upp flera övergrepp mot unga tjejer. En kvinna som hade stigit av tunnelbanan en tidig morgon i Stockholm, och sedan blivit förföljd av en man, lyckligtvis lyckades denna kvinna slå sig fri. Det visades sig att mannen som gjort detta övergrep fastnat på tunnelbanans övervaknings kamera. Ett liknade fall (fast grövre) handlade om en kvinna som tog tunnelbanan när en man kom fram till henne och försökte bla kyssa henne, och var allmänt störande. Kvinnan kände stort obehag och bytade plats i tunnelbanan flera gånger, men mannen var ständigt efter henne. Något som gör mig väldigt upprörd var att det satt folk i tunnelbanan som inte reagerade det minsta. Hur kan man bara låta detta ske utan att försöka hindra det på något sätt?
När kvinnan gick av tunnelbanan var mannen fortfarande efter henne, hon låste in sig på en toalett i 20 minuter, men när hon kom ut stod mannen utanför. Han tryckte in henne på toaletten, och försökte våldta henne. Denna man blev också fångad på en övervakningskamera och kommer troligen att åka fast, om han inte redan har gjort det. Men det tråkiga med det här är att det hände, när det inte behövde hända, folk på tunnelbanan kunde ingripit. Jag tycker det är hemskt att det är såhär, och jag tror det är främst i Sverige som det går till på det här sättet, av någon anledning är vi för fega för att att ingripa.

Om ni vill kika in på deras hemsida,
http://www.efterlyst.tv3.se/


Välkommen till min nya blogg :)

Nu har jag fått igång min nya blogg, har aldrig bloggat förut så vi får ju se hur de går ;P bloggen har jag skaffat i skolsyfte eftersom vi har som uppgift att föra en blogg under kursen samhälle C, bloggen kommer alltså röra de ämnen som har med samhälle att göra. Bloggen kommer väl inte bli jättintressant för de som inte gillar detta ämne, kanske inte mitt favorti ämnen heller, men man kan ge de ett försök iaf :)
Kanske jag e nya  blondinbella, vem veet ;)

Ha de fint :D

RSS 2.0