Fattigdom


Eftersom fattigdomen i Sverige endast ökar, så är det självklart ett problem. Det är ett väldigt stort problem som ska uppmärksammas så mycket det bara går. Läget i Sverige blir sämre för varje dag, och vad görs åt detta? Inget verkar det som, eftersom vi inte ser någon förbättring, utan bara en stigande fattigdom.
Jag tror det är många som egentligen inte fattar att det finns en utbred fattigom i Sverige, jag själv har även svårt att fatta det. De som lever ett bra liv, och som har en god ekonomi har troligen svårt att sätta sig in en socialbidragstagares situation. De kanske inte ens ägnar en tanke åt socialbidragstagarna, eller jo förresten, de är skitsura för att de lever på deras skattepengar.
Äldre personer som inte upplevt hur svårt det är att skaffa ett jobb ser troligen ner på personer som går på bidrag. De tänker väl "det ska väl inte vara så jävla svårt att skaffa ett jobb, lata ungdomar". Men sanningen är den att det inte finns några jobb! Så vad ska vi ungdomar göra för att få ett jobb? Det måste kännas helt hopplöst för personer som går arbetslösa. Personer som söker, och söker men som aldrig för något svar. Inte konstigt att dagens ungdomar mår sämre än tidigare, de känner sig ju obetydliga och samtidigt har de pressen på sig från omvärlden att skaffa ett jobb.

Den borgliga regeringen har försämrat villkoren för sjukpensioner, arbetslösa och socialbidragstagare med argumentet att det måste löna sig att arbeta. Självklart ska det löna sig att arbeta, men hur ska de kunna jobba om det inte finns några arbeten? Visst, det finns personer som sitter hemma och inte vill jobba, som går på bidrag. Men det är ingen majoritet, det flersta vill faktiskt jobba. Så för att detta argument som regeringen gett ska vara vetttigt, så måste de först garantera att alla som vill kan få skaffa ett jobb.


Bloggandet om fattigdomen tycker jag är bra eftersom då uppmärksammas problemet. Och det är precis vad som behövs. Folk måste få uttrycka sina åsikter, och detta är ett viktigt ämne att vara engagerad i, eftersom det är så stort problem i dagens samhälle.
Men allt man läser i bloggar kan man inte lita på, vilket nog alla förstår.  Alla har sina åsikter, alla tycker olika, alla har olika argument gällande detta ämne. Vi måste respektera allas åsikter. Genom en blogg får du din röst hörd, vilket kanske är svårt att få annars.  

Jag tror att mycket av verkligheten kommer fram i dagens bloggar, eftersom alla är så pass öppna och jag tror att de flesta problemen uppmärksammas.  Verkligheten ses inte bara från en synvinkel, utan flera. Den ses ur politikers och "vanliga" personers synvinklar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0